- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Actiunile Bancii Transilvania revin la Bursa din 7 ianuarie

23 Dec, 19:03 • Redactia DailyBusiness
Actiunile Bancii Transilvania (TLV) vor reintra la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti din 7 ianuarie anul viitor, dupa ce Depozitarul Central a operat modificarea capitalului social si consolidarea valorii nominale a titlurilor, a anuntat, marti, banca.
Actiunile Bancii Transilvania revin la Bursa din 7 ianuarie

Valoarea nominala a unei actiuni TLV s-a modificat de la 0,10 lei, la 1 leu/actiune, iar capitalul social a ajuns la aproape 1,06 miliarde lei.

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) sunt suspendate de la tranzactionare din 15 septembrie, pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale, si au fost ocolite astfel de scaderile agresive inregistrate in octombrie de Bursa.

Banca Transilvania a obtinut dupa primele noua luni un profit net de 396,63 milioane lei (109 milioane euro), pe fondul vanzarii companiei de asigurari Asiban, iar activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 16,47 miliarde lei (4,4 miliarde euro), in crestere cu 18,7% fata de finalul anului trecut.

Potrivit ultimei raportari, actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,55%.

Banca are o valoare de piata de circa 700 milioane euro, potrivit ultimei cotatii, stabilita in sedinta bursiera din 12 septembrie, dar este asteptat ca, dupa revenirea la tranzactionare, actiunile TLV sa sufere o corectie pe masura scaderilor din piata in timpul in care au fost suspendate.