Economie

Actiunile BVB vor fi incluse de luni in indicele jucat la Viena

15 Sep, 18:14 • Redactia DailyBusiness
Actiunile Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor fi incluse in noua structura a indicelui ROTX, ce va intra in vigoare incepand cu 19 septembrie 2011.
Actiunile BVB vor fi incluse de luni in indicele jucat la Viena

BVB va avea o pondere de 1,95% in structura indicelui, care cuprinde companii precum Fondul Proprietatea, BRD Group Societe Generale, Erste Group Bank, OMV Petrom, Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, Biofarm, Azomures, Banca Comerciala Carpatica, Condmag si Dafora.
 
Actiunile BVB au fost admise la tranzactionare pe propria piata reglementata pe data de 8 iunie 2010.De la momentul listarii sale, emitentul BVB a fost inclus intr-o serie de indici locali (BET, BET-XT, BET-C) si internationali (FTSE Mondovisione Exchanges, Dow Jones Global Exchanges).

ROTX, Romanian Traded Index, este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului si reflecta in timp real miscarea actiunilor ‘blue chip’ tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Calculat in lei, euro si dolari, si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG), ROTX este proiectat ca un indice tranzactionabil si poate fi folosit ca activ suport pentru produse derivate si structurate. Indicele  este detinut in co-proprietate de BVB si Bursa de Valori din Viena.