- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Actiunile Contor Group Arad intra de vineri la tranzactionare pe Bursa

09 Dec, 18:50 • Redactia DailyBusiness
Tranzactionarea actiunilor emise de Contor Group Arad pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va incepe din data de vineri, 12 decembrie 2008, a anuntat marti BVB.
Actiunile Contor Group Arad intra de vineri la tranzactionare pe Bursa

Actiunile Contor Group vor fi tranzactionate la categoria a doua, sub simbolul CGC.

In vederea listarii la BVB, Contor Group Arad a desfasurat in perioada 29 februarie – 21 martie o oferta publica initiala (IPO) de vanzare a unui pachet de 31,01 milioane de actiuni, reprezentand 20% din capitalul social.

Oferta, in valoare de 11,78 milioane lei (4 milioane euro), a fost subscrisa in proportie de 101%, iar fondurile obtinute sunt destinate sustinerii proiectelor de investitii pentru expansiunea companiei pe pietele externe.

Compania are o cota de piata de circa 70% in Romania la contoarele de apartament si de bransament si cote semnificative pe alte piete, precum Germania, Franta, Polonia, Rusia, Ucraina si tarile balcanice.

In 2007, Contor Group SA a inregistrat o cifra de afaceri de 14,14 milioane euro, in crestere cu 8% fata de anul precedent, iar profitul brut a crescut cu 49% pana la 734.000 euro.

Pentru 2008, compania estimeaza un profit brut de circa 1 milion euro, cu 36% mai mare decat cel de anul trecut, pe fondul unui avans al afacerilor cu 18%.