- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Administratorul Radisson si-a adancit pierderea neta de 7 ori in S1, la 2 mil. euro

25 Aug, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Societatea hoteliera Bucuresti Turism si-a adancit pierderea neta in primul semestru al anului de peste 7 ori, fata de aceeasi perioada a anului trecut si a atins suma de 7,6 mil. lei (2,08 mil. euro), potrivit datelor de pe piata Rasdaq.
Administratorul Radisson si-a adancit pierderea neta de 7 ori in S1, la 2 mil. euro

Cifra de afaceri neta a companiei s-a majorat cu 44% in primele 6 luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut si a totalizat 19,8 milioane lei (5,4 milioane euro).

Pierderea companiei a fost determinata de cresterea cheltuielilor financiare de aproape 4 ori, pana la suma de 15,4 milioane lei (4,2 milioane euro), in perioada de referinta, in ciuda cresterii veniturilor financiare pana la suma de 6,6 milioane lei (1,8 milioane euro).

Cresterea cheltuielilor financiare se explica prin cresterea comisioanelor si dobanzilor bancare cu creditul de la Bea Hotels Eastern Europe, in valoare de 21,2 milioane euro.

Imobilizarile companiei se ridica la suma de 326,2 milioane lei (89,3 milioane euro) in primul semestru al anului, cu 20% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Bucuresti Turism are in administrare hotelul Radisson (fostul hotel Bucuresti).

Actionariatul majoritar al companiei este detinut de Bea Hotels Eastern Europe BV (76,83%), iar printre ceilalti actionari cu o pondere semnificativa se mai numara si SIF Transilvania.

Valoarea de piata a companiei se ridica la suma de 287 milioane lei (78,5 milioane euro), pentru un numar de 14,4 milioane de actiuni, cu o valoare de tranzactionare de 19,8 lei pe actiune.