- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Alegeri la Bursa de Valori Bucuresti. Vezi miza votului de astazi

09 Jan, 08:28 • Redactia DailyBusiness
Astazi se decide cine va conduce Bursa de Valori Bucuresti in urmatorii 4 ani. Actionarii societatii sunt chemati sa aleaga intre cei trei candidati - actualul presedinte, Stere Farmache, presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, si economistul sef de la BCR, Lucian Anghel.
Alegeri la Bursa de Valori Bucuresti. Vezi miza votului de astazi

Potrivit unor surse din piata de capital, citate de Mediafax, cele mai mari sanse sa devina seful bursei le are economistul sef de la BCR, Lucian Anghel. 

Sustinut de „Grupul bancilor”, acesta mizeaza pe aproximativ 50% din voturi, iar Farmache si Dan Paul se pare ca se lupta intre ei pentru 25% din voturi. 

Tot astazi, actionarii Bursei vor decide si  daca accepta propunerea de revocare a actualilor administratori, prezentata in 10 noiembrie de un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile BVB. 

Grupul este format din ING, prin doua fonduri, BCR, Erste si UniCredit CAIB Securities si Intercapital. 
Pentru cele noua pozitii de administrator al Bursei au fost depuse 20 de candidaturi.

Potrivit unor surse din piata de capital, miza alegerilor este controlul Consiliului de Administratie, intrucat cine va detine controlul va putea impune propria strategie de dezvoltare a pietei de capital, va stabili prioritatile bursei pentru urmatorii ani si va alege viitoarea conducere executiva a bursei.