- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

ArcelorMittal isi fidelizeaza directorii cu 8,5 milioane de actiuni

02 May, 12:36 • Redactia DailyBusiness
ArcelorMittal, unul dintre cei mai importanti producatori de otel din lume, prezent si in Romania, intentioneaza sa acorde pana la 8,5 milioane de actiuni managerilor cu experienta, in cadrul unui program de fidelizare a acestora, a informat vineri compania.
ArcelorMittal isi fidelizeaza directorii cu 8,5 milioane de actiuni

O actiune ArcelorMittal era cotata la circa 56 euro vineri dimineata la bursele europene.

Acest program de fidelizare are ca scop stimularea managerilor cu experienta ai companiei din toate filialele in cresterea valorii actiunilor pe termen lung. Totodata, prin acordarea celor 8,5 milioane de actiuni (circa 0,6% din capitalul social) se urmareste performanta pe termen lung si retinerea in companie a angajatilor cheie. Pentru acest program se califica intre 500 si 700 de manageri cu experienta, din peste 60 de tari.

Planul de stimulare cu actiuni este complementar cu cel de crestere a performantei prin bonusuri. In timp ce programul de stimulare prin actiuni vizeaza mentinerea angajatilor si performantele pe termen lung, schema anuala de bonusuri, care opereaza in paralel, rasplateste performantele financiare anuale.

Conducerea ArcelorMittal propune de asemenea un plan de achizitie de actiuni de catre angajati. Acest plan cuprinde pana la 2,5 milioane de actiuni (circa 0,2% din capitalul social) si prevede un numar maxim de 200 de actiuni/angajat. Pentru primele 100 de actiuni cumparate, angajatii vor avea un discount de 15%. Pentru urmatoarele 100 de actiuni achizitionate, angajatii vor avea o reducere de 10%. Angajatii nu vor putea sa-si vanda actiunile cumparate in cadrul acestui plan timp de trei ani.

„Atragerea si mentinerea celor mai talentati angajati reprezinta un lucru vital pentru asigurarea succesului nostru continuu. Aceste propuneri ne vor ajuta sa realizam acest lucru si vor genera de asemenea cresterea valorii actiunilor, prin alinierea intereselor angajatilor cu cele ale actionarilor”, a declarat Lakshmi N. Mittal, CEO ArcelorMittal

Ambele planuri de stimulare a angajatilor si managerilor cu experienta cu actiuni vor fi supuse spre aprobarea actionarilor in sedinta din 13 mai.

ArcelorMittal este unul dintre cei mai mari producatori de otel din lume, cu 310.000 de angajati in peste 60 de tari.

Compania a inregistrat in 2007 venituri de 105,2 miliarde dolari, cu o productie de otel de 116 milioane tone, reprezentand circa 10% din productia globala.

ArcelorMittal este listata la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MTP), Bruxeless (MTBL), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole din Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).