- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bermas Suceava si-a crescut profitul cu 29% la noua luni, in ciuda scaderii pietei berii

29 Oct, 16:05 • Redactia DailyBusiness
Producatorul independent de bere Bermas Suceava a raportat pe primele noua luni un profit net de 2,65 mil. lei (634.000 euro), cu 29% mai mare fata de cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, in ciuda scaderii consumului de pe piata locala de profil.
Bermas Suceava si-a crescut profitul cu 29% la noua luni, in ciuda scaderii pietei berii

Totodata, producatorul sucevean de bere si-a crescut usor cifra de afaceri in primele trei trimestre, respectiv cu 2,4% pana la 21,1 mil. lei (5 mil. euro).

Pe de alta parte, in perioada mentionata compania si-a redus numarul de angajati de la 223 in primele noua luni ale anului trecut, la 211 persoane.

Compania are un capital social de 15,087 milioane lei, divizat in 21,553 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,70 lei.

Actionarii principali ai companiei sunt Asociatia Victoria Bermas, care detine 30,87% din capital si salariatii Bermas, cu o participatie de 20,8%.

Actiunile Bermas Suceava se tranzactioneaza la categoria a doua a
Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul BRM.

Piata berii s-a contractat cu 11% in primele sase luni iar principalii jucatori din domeniu estimeaza scadere pe intreg anul curent.

Principalii jucatori de pe piata berii din Romania sunt Ursus Breweries, Heineken Romania, Bergenbier, URBB si Romaqua Group.