- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

BRM a intermediat tranzactii cu produse petroliere de 2,3 milioane euro

18 Jul, 07:25 • Redactia DailyBusiness
Bursa Romana de Marfuri (BRM) a intermediat, joi, trei tranzactii cu 1,9 tone de motorina Euro 4 si combustibil lichid usor (CLU), in valoare totala de peste 2,3 milioane euro, potrivit comunicatului remis de institutie.
BRM a intermediat tranzactii cu produse petroliere de 2,3 milioane euro

Regia Autonoma de Transport Craiova a cumparat 1.100 tone de motorina Euro 4 la pretul de 4.410 lei/tona, cu transport si acciza incluse, dar fara taxa pe valoarea adaugata (TVA), de la ofertantul castigator, Oscar Downstream, economisind astfel 200.000 lei. Durata contractului este de 12 luni, motorina urmand sa fie livrata esalonat, in functie de comenzile periodice ale cumparatorului.

Prin intermediul unei alte tranzactii, RA Romatsa a cumparat 750.000 litri de motorina de la Unicom Holding, la un pret de 4,52 lei/litru, perioada de derulare a contractului fiind de trei ani.

Prin cea de-a treia tranzactie, o unitate militara din Baltatesti a cumparat 90 de tone de combustibil lichid usor, la pretul de 1.660 lei/tona, cu transport inclus, dar fara acciza si TVA, de la Markor Oil Impex SRL. Tranzactia a fost realizata prin intermediul terminalului BRM din Piatra Neamt.

In prezent, BRM a dezvoltat, pe piata la disponibil, noua ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Reteaua teritoriala a bursei numara 33 de terminale. Anul trecut, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere.