- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Broker Cluj va fi scoasa de joi din lista de monitorizare a BVB

21 Jan, 17:26 • Redactia DailyBusiness
Compania Broker SA va fi retrasa de pe lista de monitorizare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) incepand de joi, 22 ianuarie 2009, au anuntat miercuri reprezentanti ai BVB.
Broker Cluj va fi scoasa de joi din lista de monitorizare a BVB

BVB a decis sa retraga societatea de servicii de investitii financiare de pe lista monitorizarii in urma respectarii de catre societate a hotararilor Consiliului Bursei referitoare la retransmiterea situatiilor lunare ale activului net pentru perioada februarie 2005 – august 2008.

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis, la inceputul lui octombrie 2008, plasarea SSIF Broker sub monitorizare, din cauza transmiterii incorecte a valorii activului net al societatii.

Conducerea societatii Broker Cluj a declarat insa ca a urmat indicatiile Ministerului Economiei in privinta calcularii valorii activului net.

Societatea a acceptat insa punctul de vedere al Consiliului Bursei privitor la modul de calcul al activului net, desi considera ca a procedat corect.

Pe 8 octombrie, societatea a transmis BVB situatia activului net pe luna august, in conformitate cu cerintele formulate de Consiliul Bursei si urmeaza ca SSIF Broker sa reface si raportarile anterioare, folosind aceeasi metoda de calcul.

SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare.

Capitalul social subscris si integral varsat al Broker Cluj este in prezent de 144,7 milioane lei, iar valoarea de piata a companiei se ridica la 28,95 milioane lei (6,72 milioane euro), la o valoare de tranzactionare de 0,1 lei/actiune, stabilita in sedinta de miercuri.