- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa de Valori Bucuresti isi va prelungi programul pana la 16.30

22 Apr, 17:10 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Bursei a decis marirea programului de tranzactionare de la BVB pana la ora 16.30, (fata de 14.15 pana acum) pentru a impulsiona activitatea pietei. Masura ar urma sa intre in vigoare, cel mai probabil, de la 1 iunie.
Bursa de Valori Bucuresti isi va prelungi programul pana la 16.30

Potrivit BVB, extinderea actualului orar de tranzactionare ar putea determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori. Totodata, prin extinderea programului, BVB isi va corela activitatea cu bursele europene si cu cea americana.

Stere Farmache, presedintele BVB, a declarat anterior ca marirea cu peste doua ore a programului bursei este de natura sa genereze modificari si in activitatea societatilor de brokeraj autohtone, mass media sau institutiilor centrale ale pietei (Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, CNVM).

Masura luata de Consilul BVB face parte din programul de extindere si diversificare a activitatii bursei, iar propunerea a venit ca urmare a consultarilor cu societati de brokeraj, agenti de bursa, administratori de fonduri si investitorii.

In prezent, tranzactiile la Bursa de Valori Bucuresti se desfasoara in intervalul 10-14.15.