- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa din Sibiu va lansa o piata la vedere pana la finele anului

17 Jul, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Bursa de la Sibiu (Sibex) va lansa o piata la vedere (spot) in cel mult sase luni, dupa ce va achizitiona o platforma integrata, va lansa derivatele pe indicele american Dow Jones si isi va prelungi programul cu 15 minute, a declarat, joi, Teodor Ancuta, presedintele Sibex.
Bursa din Sibiu va lansa o piata la vedere pana la finele anului

„Implementarea pietei spot se va realiza in maxim sase luni, iar investitorii vor avea la dispozitie o platforma integrata pe care se vor realiza atat tranzactiile futures cat si cele spot”, a declarat Ancuta.

Accesul la noua platforma de tranzactionare va costa 250 euro/luna. Conform deciziei Consiliului de administratie al Sibex, pentru inceput, costurile vor fi suportate de bursa sibiana.

Sibex isi va prelungi programul cu 15 minute

Pana la sfarsitul lunii, Sibex isi va prelungi programul cu 15 minute. Tranzactiile se vor realiza astfel in intervalul 9:45 – 17:15, iar predeschiderea va fi de jumatate de ora, intre 9:15 si 9:45.

Consiliului a mai discutat si despre infiintarea unui Depozitar Central propriu, cu un capital social de 3 milioane de euro.

Teodor Ancuta, presedintele Sibex a declarat, pe de alta parte, ca bursa va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari.