- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa Romana de Marfuri a realizat tranzactii de 50 mil. de euro in S1

16 Jul, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Terminalele Bursei Romane de Marfuri (BRM) au realizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari prin care s-au incheiat contracte in valoare de peste 50 de milioane de euro, in primele sase luni ale anului 2008.
Bursa Romana de Marfuri a realizat tranzactii de 50 mil. de euro in S1

Terminalul de la Iasi a inregistrat cea mai mare valoare a tranzactiilor dintre cele 33 de puncte de lucru ale BRM, totalizand vanzari in valoare de aproximativ 7 milioane de euro. Pe locul doi, cu o valoare de tranzactionare de 6,5 milioane de euro se plaseaza Terminalul Piatra Neamt, urmat indeaproape de Bursa de Marfuri de la Suceava, ale carei tranzactii se ridica la 6,3 milioane de euro. Primul semestru a adus cresterea valorilor tranzactiilor de zeci de ori, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, sustin reprezentanti ai Biroului de Presa al BRM.

Piata la disponibil, pe care se tranzactioneaza marfuri fungibile si standardizate, a inregistrat o crestere a numarului de tranzactii cu 71% si a valorii de tranzactionare cu 93%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul tranzactiilor se ridica la 154 in prima jumatate a anului si majoritatea au vizat vanzarea si cumpararea de produse petroliere si marfuri generale. Cele mai multe sedinte de tranzactionare au avut loc la Terminalul Pitesti – 47.

Piata licitatiilor, care se ocupa cu achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, trecere printr-o perioada de consolidare, BRM fiind in continuare cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice, a specificat Anca Costacge, coordonatorul activitatii terminalelor BRM. Piata licitatiilor a atribuit peste 640 de contracte, dintre care cele mai multe au reprezentat achizitii publice si au vizat tranzactionarea alimentelor si serviciilor de modernizare a unitatilor de invatamant si reabilitare a drumurilor.