- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

BVB a lansat vineri o noua versiune a sistemului de tranzactionare

04 Apr, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat vineri o versiune noua a sistemului de tranzactionare, numita Arena Gateway, au anuntat reprezentantii institutiei.
BVB a lansat vineri o noua versiune a sistemului de tranzactionare

Aplicatia informatica Arena Gateway are rolul de a asigura, la un nivel tehnologic superior, schimbul de informatii intre sistemele intermediarilor si cel al BVB, prin utilizarea unei interfate programabile API (Application Programming Interface).

„Noua aplicatie bursiera reprezinta un pas important in stabilirea unei cai de comunicatie eficienta cu participantii la piata si investitori”, a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.

„In era globalizarii si informatizarii, accesibilitatea informatiei in timp real si compatibilitatea cu standardele europene reprezinta conditii esentiale pentru functionarea pietei de capital. Arena Gateway va stimula accesul on-line al investitorilor de retail si va constitui un instrument profesionist pentru investitorii institutionali”, a mai spus Farmache.

Prin aceasta noua arhitectura tehnologica, BVB se aliniaza la standardele bursiere internationale, prevazute de Directiva Europeana pentru Pietele si Instrumentele Financiare, MiFID, in ceea ce priveste compatibilitatea interconectarii cu platforme externe si practicile moderne de accesibilitate, au afirmat reprezentantii institutiei.