- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ceramica Iasi estimeaza pe 2008 afaceri in crestere cu 21%, la 17 mil. euro

27 Feb, 12:04 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de caramizi si tigle Ceramica Iasi estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 17 mil. euro, in crestere cu 21% fata de anul trecut, a anuntat miercuri conducerea companiei.
Ceramica Iasi estimeaza pe 2008 afaceri in crestere cu 21%, la 17 mil. euro

In ceea ce priveste profitul net, acesta se va ridica in 2008 la 3 milioane euro, in scadere cu 21% fata de cel obtinut in 2007, potrivit estimarilor companiei.

„Anticipam si o crestere a preturilor utilitatilor, care au o pondere importanta in costurile de productie, a costurilor asociate cu adaugarea noilor servicii catre clientii nostri, a cheltuielilor legate de programul de intretinere a utilajelor si nu in ultimul rand de cresterea cheltuielilor cu personalul”, a declarat Iulian Mangalagiu, directorul general al Ceramica Iasi, citat de NewsIn.

Actionarul majoritar al Ceramica este compania Eurobrick International, inregistrata in Olanda, care inaintea majorarii capitalului social, detinea 65,88% din pachetul total de actiuni.

Titlurile Ceramica sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul CERE. Societatea comerciala Ceramica SA Iasi a luat fiinta in 1992 si are capital 100% privat.