- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

CNVM a sanctionat o singura persoana in cazul fraudelor de la Deva

28 Jan, 17:52 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sanctionat un singur angajat al sucursalei Broker Cluj din Deva in cazul fraudelor de milioane de lei, cu o amenda de 10.000 lei si retragerea autorizatiei de broker.
CNVM a sanctionat o singura persoana in cazul fraudelor de la Deva

Brokerul sanctionat este Adriana Constantin, care era si directorul sucursalei Deva a SSIF Broker SA.

Amenda de doar 10.000 lei, aplicata in acest caz, a fost stabilita in functie de reglementarile CNVM, care prevad niveluri minime si maxime ale amenzilor, in functie de fapta savarsita.

Pe langa sanctionarea acelei angajate, arbitrul pietei de capital a decis in urma anchetei si suspendarea pe o perioada de 45 de zile a autorizatiei de functionare a sucursalei SSIF Broker din Deva.

Totodata, pana la expirarea perioadei de suspendare a autorizatiei de functionare a sediului secundar din Deva, Broker SA are obligatia de a prezenta Comisiei situatia fidela si corecta a clientilor de la sucursala Deva, precum si a conturilor de valori mobiliare si numerar ale respectivilor clienti, situatie asumata de catre reprezentantii legali ai societatii.

De asemenea, rezultatele anchetei au fost transmise Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) – Garda Financiara.

Comisia a demarat o ancheta la sucursala din Deva a Broker Cluj, in urma unei sesizari din partea unui client al acestei agentii.