Economie

CNVM a validat noul C.A. al Depozitarului Central

22 Dec, 11:46 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a validat noul Consiliu de Administratie al Depozitarului Central. Presedintele consiliului va fi directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Valentin Ionescu.
CNVM a validat noul C.A. al Depozitarului Central

Cei 8 membri ai Consiliului de Administratie sunt Valentin Ionescu, Doru Bolos, Carmen Dumitrescu, Alexandru Ioan, Bogdan Ivan, Cecilia Manta, Cristinel Popescu si Adrian Tod-Raileanu.

Octavian Dragolea s-a retras din CA, invocand probleme de sanatate.

Depozitarul Central este institutia care realizeaza operatiuni de decontare si compensare pentru tranzactiile derulate pe Bursa de Valori Bucuresti. BVB este cel mai mare actionar al institutiei, cu 66,8% din actiuni.

Depozitarul Central a inceput activitatea la data de 03 ianuarie 2007, in baza deciziei de autorizare a functionarii emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare la data de 14 decembrie 2006, asigurand prestarea serviciilor de depozitare si registru cu valori mobiliare, tranzactionate pe pietele reglementate si in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare, precum si orice operatiuni in legatura cu acestea.

Din ianuarie 2007, Depozitarul Central este membru cu drepturi depline al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA – European Central Securities Depositories Association.) ceea ce ii faciliteaza accesul la informatii si cooperarea cu depozitarii centrali europeni.

Mai multe detalii legate de activitatea Depozitarului Central puteti afla pe site-ul institutiei.