- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

CNVM ar putea retrage autorizatia de functionare a Central European Investments

27 Jan, 13:12 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar putea retrage autorizatia de functionare a casei de brokeraj Central European Investments, dupa ce in prealabil amendase firma cu 36.550 lei, reprezentand 5% din capitalul social varsat, arata ultimul buletin al Comisiei.
CNVM ar putea retrage autorizatia de functionare a Central European Investments

Arbitrul pietei de capital a respins in aceasta saptamana contestatia formulata de Central European Investments impotriva ordonantei CNVM prin care societatea de brokeraj a fost amendata.

CNVM a luat decizia de amendare a casei de brokeraj in octombrie anul trecut, din cauza ca societatea nu transmisese Comisiei documentele pentru autorizarea membrilor din conducere.

Mai mult, o persoana din conducerea firmei de brokeraj nu avea experienta minima de 3 ani in domeniul financiar-bancar sau al pietei de capital, in timp ce un alt angajat al Central European Investments nu a fost autorizat ca reprezentant al departamentului de control intern, deoarece nu fost inscris la cursul pentru autorizare si nu a sustinut examenul.

Central European Investments este una dintre cele mai mici firme de brokeraj care opereaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu o valoare a tranzactiilor intermediate anul trecut de 21,62 milioane lei (5,87 milioane euro).