- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

CNVM l-a suspendat pe Dinel Staicu din functia de presedinte al SIF Oltenia

17 Jun, 11:20 • Redactia DailyBusiness
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis suspendarea exercitarii functiilor detinute de domnul Dinel Staicu in cadrul SIF Oltenia (SIF5), a anuntat joi institutia.
CNVM l-a suspendat pe Dinel Staicu din functia de presedinte al SIF Oltenia

„In sedinta de miercuri, 16 iunie 2010, CNVM a hotarat suspendarea, pentru o perioada de doua saptamani, a exercitarii, de catre Dinel Staicu a calitatilor de membru al Consiliului de Administratie al SIF Oltenia si de conducator al acestei societati”, se precizeaza intr-un comunicat al Comisiei.

Decizia arbitrului pietei de capital a fost luata ca urmare a Hotararii pronuntate in de catre Judecatoria Sectorului 4, in sedinta publica din data de 15 iunie 2010, prin care Dinel Staicu a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.

„SIF Oltenia va adopta toate masurile legale care se impun pentru a asigura buna functionare a activitatii societatii, in aceasta perioada”, se mai arata in comunicatul CNVM.

Autoritatea pietei de capital isi exercita, astfel, in baza prerogativelor conferite de legea de organizare si functionare, rolul activ de protectie a investitorilor SIF Oltenia si de supraveghere a activitatii desfasurate de entitatea in cauza.

In urma anuntului Comisie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a suspendat tranzactionarea actiunilor SIF Oltenia in primele 40 de minute ale sedintei de joi.