- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Conducerea Bancii Transilvania propune listarea companiei si la bursa de la Viena

25 Mar, 15:11 • Redactia DailyBusiness
Consiliul de Administratie (CA) al Bancii Transilvania (TLV) propune actionarilor listarea institutiei de credit si la Bursa de Valori din Viena, titlurile bancii urmand sa fie tranzactionate concomitent la BVB si pe piata din Austria.
Conducerea Bancii Transilvania propune listarea companiei si la bursa de la Viena

Propunerea va fi analizata de actionari la 28 aprilie, se arata intr-un convocator AGA transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Banca este listata la BVB din anul 1997.

Institutia de credit are un capital social de 1,086 miliarde lei, divizat in 1,086 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de un leu.

Potrivit celor mai recente raportari, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 14,54% din actiunile Bancii Transilvania, Bank of Cyprus are 9,7%, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, o participatie de aproximativ 5% din titluri, iar IFC 3,6%.

Actiunile Bancii Transilvania sunt suspendate de la tranzactionarea la BVB intre orele 13:58 si 15:20. La momentul opririi de la tranzactionare, titlurile avansau cu 0,88%, la 2,3 lei, potrivit Mediafax. La acest pret, banca are o capitalizare de 2,498 miliarde lei.