- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Copos va oferta impreuna cu Tehnofrig Cluj 4,8% din Athenee Palace

24 Apr, 10:47 • Redactia DailyBusiness
Compania Ana Imep, controlata de George Copos, va derula, incepand de joi pana pe 16 mai inclusiv, o oferta publica de preluare a unui pachet de 4,82% din actiunile Athenee Palace, operatiune in care va actiona in mod concertat cu rivalii clujeni de la Tehnofrig si cu alte firme.
Copos va oferta impreuna cu Tehnofrig Cluj 4,8% din Athenee Palace

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat in sedinta de marti, 22 aprilie, un amendament la oferta publica de cumparare, depus de catre Ana Imep.

Potrivit amendamentului, compania controlata de Copos va actiona in mod concertat cu mai multe societati, printre care Ana Holding, Rom Tour GM Impex SRL, Athenee Phenix Group, Ana Hotels, Tempus Invest SRL si Tehnofrig Cluj-Napoca, firma care a initiat prima oferta publica de cumparare.

Printre actionarii Tehnofrig se regasesc Dorel Goia, Iacob Turcu si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania.

Ana Holding, Rom Tour, Tempus Invest si Tehnofrig detin impreuna cica 28% din capitalul social al Athenee Palace.

Pretul oferit pentru un titlu va fi de 11 lei, valoarea totala a operatiunii ridicandu-se la 3,36 milioane lei, iar data de sfarsit a ofertei va fi 16 mai, inclusiv.

Actiunile Athenee Palace au fost suspendate de pe piata Rasdaq la 17 aprilie, pentru desfasurarea licitatiei, si vor reveni la tranzactionare joi, 24 aprilie.

Astfel, cei care detin actiuni Athenee Palace vor putea sa le vanda in cadrul operatiunii, in intervalul 24 aprilie – 16 mai.

Producatorul de echipamente frigorifice pentru industria alimentara Tehnofrig, care detine circa 19% din capitalul Athenee Palace, a anuntat la 20 martie ca vrea sa cumpere 13,82% din actiuni, la un pret unitar de 10 lei.

Ulterior, firma Ana Imep, controlata de omul de afaceri George Copos, a lansat o contraoferta, la 11 lei pe titlu, pentru preluarea a 31,5% din actiunile Athenee Palace.

CNVM a suspendat ambele oferte publice, incepand cu data de 7 aprilie si a stabilit in sedinta din 22 aprilie ca Ana Imep poate derula oferta publica la Athenee Palace, impreuna cu celelalte companii mentionate, inclusiv Tehnofrig.

Athenee Palace are un capital social in valoare de 1,89 milioane lei, divizat in 6,32 milioane de actiuni, in valoare nominala de 0,3 lei. Pretul actiunilor Athenee Palace a crescut semnificativ din luna martie a acestui an, de la nivelul de 5,75 lei atins in sedinta din 14 martie, pana la maximul de 19 lei, inregistrat pe 9 aprilie.

Potrivit celei mai recente cotatii, stabilita in sedinta din 17 aprilie la 13,4 lei, valoarea companiei este de 84,69 milioane lei (23,8 milioane euro).

Interesul pentru preluarea pachetului la Athenee Palace este dat de participatia pe care firma o detine la hotelul Hilton din Bucuresti, respectiv 36% din capital. Athenee Palace Hilton este operat de lantul international Hilton in baza unui contract de management.