- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Farmache: Titlurile cu venituri fixe de la Bursa au inceput sa fie reactivate

09 Dec, 15:41 • Redactia DailyBusiness
Stere Farmache (foto), presedintele-director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat marti ca tranzactiile cu obligatiuni si alte titluri ce ofera venituri fixe s-au intensificat in ultima perioada, pe fondul crizei internatioanele.
Farmache: Titlurile cu venituri  fixe de la Bursa au inceput sa fie reactivate

„Putinele titluri cu venituri fixe de la Bursa au inceput sa fie reactivate”, a precizat Farmache, argumentand ca o noua emisiune de obligatiuni ar fi benefica in contextul actual.

Seful BVB a mai spus ca aceasta perioada reprezinta o buna oportunitate pentru piata obligatiunilor, in cadrul conferintei organizata marti de Ziarul Financiar.

Totodata, el a comparat declinul inregistrat pe Bursa in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008 cu cel inregistrat in octombrie 1997 – decembrie 1998, mentionand ca ciclul de scadere a fost similar.

Seful Bursei a mai spus ca desi in 2008 nivelul listarilor a fost foarte scazut si multe initiative au fost anulate, acest lucru nu inseamna ca Bursa nu poate fi o sursa de finantare pentru companii.

„Noi avem incredere in piata. Credem ca initiativele de listare ale companiilor, inclusiv ale celor de stat, nu vor fi anulate”, a precizat Farmache.

El este de parere ca Bursa va anticipa si va da semnalul revenirii, la fel cum a indicat si criza din acest an, prin scaderile inregistrate in luna ianuarie.