- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Febra aurului la Bursa din Sibiu: Preturile bat un nou record

23 Sep, 11:31 • razvan.codorean
Pretul aurului continua sa creasca pe bursa sibiana. Dupa ce ieri cotatia futures a avansat spectaculos, in ton cu evolutia de pe pietele internationale, asigurand un randament de pana la 41% cumparatorilor, tendinta pozitiva s-a mentinut si la debutul zilei de azi, pretul unciei apreciindu-se cu 1,5 dolari, la 22,1 dolari.
Febra aurului la Bursa din Sibiu: Preturile bat un nou record

In sedinta de miercuri, contractul futures SIBGOLD_RON cu scadenta octombrie 2010 a crescut puternic raportat la pretul de cotare, corelandu-se cu piata internationala unde uncia a atins un nou maxim istoric.

Conform aprecierii maxime de 20,6 USD, investitorii futures cu pozitii de cumparare de pe piata aurului au putut obtine un randament de pana la 41%. Pretul unei uncii a atins 1294,6 dolari, adica 132,2634 lei/gram, nivel peste cotatia oficiala a BNR.

Pe ansamblu pietei, cotatiile futures de la bursa sibiana se situau usor pe verde la deschiderea sedintei. Nivelul redus al variatiilor se reflecta insa in lichiditatea destul de scazuta, care se ridica la doar 250 de contracte dupa jumatate de ora de la debutul sesiunii.

Pe segmentul derivatelor financiare, DESIF5 se tranzactionau pe scadenta decembrie 2010 respectiv martie 2011 observandu-se plusuri de 0,22 respectiv 0,15%. De asemenea, si pentru iunie 2011 se observa o tendinta usoara de apreciere, cotatia DESIF5 castigand 0,03%.

Desi cotatia Dow Jones a inchis pe minus la NYSE, derivatul pe cel mai urmarit indice american a deschis pe plus la Sibiu, cotatia pe decembrie 2010 crescand cu 30 de puncte dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.