- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Filmul Wall Street, partea a doua, face furori in Statele Unite (FOTO si VIDEO)

27 Sep, 11:45 • razvan.codorean
Filmul american "Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea povestii magnatului din lumea finantelor Gordon Gekko, a debutat direct pe prima pozitie in box-office-ul american, cu incasari de 19 milioane de dolari in primul weekend de la lansare.
Filmul Wall Street, partea a doua, face furori in Statele Unite (FOTO si VIDEO)

„Wall Street: Banii sunt facuti sa circule”, regizat de Oliver Stone, este continuarea filmului Wall Street, lansat in 1987, care i-a adus lui Michael Douglas premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.

Filmul prezenta povestea lui Gordon Gekko, unul dintre cei mai cunoscuti traderi de pe Wall Street. Gekko, un investitor cu sange rece, ce se ghida dupa deviza „Greed is good” (Lacomia e buna), era dispus sa faca orice pentru a incheia o afacere buna.

Interesant este faptul ca filmul a aparut la scurt timp dupa asa-numita Lune Neagra, ziua ce a marcat una dintre cele mai importante prabusiri ale bursei americane.

Continuarea filmului il prezinta pe traderul Gordon Gekko, interpretat de acelasi Michael Duglas, intr-o noua ipostaza, abia eliberat dupa 20 de ani de inchisoare pentru folosirea frauduloasa de informatii.
[gallery:175]

Desi pare schimbat de experienta din puscarie, lacomia proverbiala nu l-a parasit nicio secunda pe Gordon Gekko, care incearca sa-si spele reputatia intr-o lume a bursei mult mai dura decat cu doua decenii in urma.

Impreuna cu un tanar broker, Jacob Moore, Gordon decide ca este momentul sa le semnaleze ignorantilor semnele unui colaps financiar. Simultan cu aceasta activitate de alertare a populatiei afaceriste, Gordon il ajuta pe tanarul Jacob Moore (Shia LaBeouf) sa afle cine i-a ucis mentorul…

„Lumea care il intampina acum este total diferita”, a declarat Oliver Stone, realizatorul filmului. Gekko nu mai poate manipula pietele asa cum o facea in trecut. Totul este la o scara mult prea mare.”, a declarat scenaristul.
[dbvideo=490]

Povestea din Wall Street se anunta a fi un mare succes, dovada ca in primul weekend de la lansare a adunat incasari de 19 milioane de dolari, instalandu-se direct pe primul loc in box-office-ul american.

„Wall Street: Money Never Sleeps „este primul film realizat de Oliver Stone care a fost proiectat la Festivalul de la Cannes.

Mai multe amanunte despre acest film puteti citi aici.