- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Firma de brokeraj a lui Patriciu cheama studenti la internship

03 Jun, 11:24 • andra.gheorghe
Societatea Tailwind Securities - detinuta de Rompetrol Holding - a demarat luni un program de pregatire si promovare a viitorilor specialisti pe piata de capital, in sase serii de cate doua luni, unii dintre acestia urmand sa fie angajati in cadrul companiei.
Firma de brokeraj a lui Patriciu cheama studenti la internship

In aceasta perioada, compania isi propune sa angajeze intre 12 si 18 studenti care vor lua parte la proces, au declarat pentru DailyBusiness oficialii Tailwind.

Programul se adreseaza studentilor din anii 2 si 3 ai facultatilor cu profil economic. Prima serie de interviuri pentru stagiile de practica se va incheia pe 6 iunie. Durata unui singur stagiu de practica este de aproximativ doua luni.

„Ritmul angajarii participantilor va fi de doi, maxim trei studenti pe serie, iar stagiile derulate nu vor fi platite pana in momentul angajarii propriu-zise, compania investind timp, resurse tehnice si know-how in pregatirea studentilor”, au precizat reprezentantii Tailwind.

Seriile de practica se vor desfasura in perioada iunie 2008 – mai 2009. Acest program este menit sa ofere o oportunitate de familiarizare cu piata de capital in general si cu activitatea unui SSIF.

In cadrul stagiului de practica, studentii vor putea studia si aplica notiuni precum: indicatorii cantitativi de analiza pentru companiile listate si folosirea efectiva a acestora in cazuri concrete, modelul de evaluare prin cash-flow a valorii unei companiei (modelul DCF), elaborarea unor rapoarte complete de analiza pentru companii listate, evaluarea unui fond de investitii pe baza activelor detinute, optimizarea unui portofoliu de actiuni listate pe piete interne si internationale, precum si alte elemente de analiza financiara.

Tailwind Securities este o societate de servicii de investitii financiare (SSIF) care intermediaza tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si pe piete de capital din strainatate. De asemenea, compania este axata pe consultanta corporativa complexa si administrarea conturilor individuale.