- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Fondul Proprietatea depune prospectul aprobat si cererea de listare la BVB

23 Dec, 14:12 • Redactia DailyBusiness
Frankllin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si administrator unic al Fondului Proprietatea, a depus joi prospectul si cererea de admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, aducand Fondul cu un pas mai aproape de listarea la bursa, programata pentru 25 ianuarie 2011.
Fondul Proprietatea depune prospectul aprobat si cererea de listare la BVB

Aceasta are loc dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul Fondului saptamana trecuta si a emis miercuri Certificatul de Inregistrare a Valorilor Mobiliare (CIVM), a anuntat compania.

Fondul Proprietatea a colaborat cu un consortiu de brokeri – Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti – si consultantii juridici, Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA, pentru pregatirea listarii.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton si-a stabilit recent un birou in Bucuresti, cu o echipa de 23 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investments furnizeaza solutii globale si locale de management al investitiilor administrate de echipele de investitii Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby si Bissett. Compania situata in San Mateo, California are mai mult de 60 de ani de experienta in investitii si administreaza active in valoare de peste 642 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 noiembrie 2010.