- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Franklin Templeton estimeaza cresterea profitului Fondului Proprietatea in 2011

29 Oct, 10:22 • Redactia DailyBusiness
Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a bugetat un profit de 207 milioane de lei la Fond, in 2011, mizand pe obtinerea unor venituri de 299 milioane de lei si inregistrarea unor cheltuieli de circa 92,3 milioane de lei.
Franklin Templeton estimeaza cresterea profitului Fondului Proprietatea in 2011

Reprezentantii Fondului au mentionat ca Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2011 a fost intocmit luand in calcul mai multe ipoteze si ca nu reprezinta o reflectare a activitatilor pe care administratorul Fondului planuieste sa le desfasoare anul viitor.

Mai multe amanunte, in ziarul Bursa.

Fondul Proprietatea a revizuit recent in urcare estimarea privind profitul net in anul 2010, de la 91,16 milioane lei la 194,93 milioane lei, in conditiile in care anticipeaza venituri din dividende de trei ori mai mari fata de prognoza initiala.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde de lei.

Potrivit ultimelor date comunicate de FP, valoarea unitara a activului net a scazut la 0,9723 lei, sub valoarea nominala a actiunilor, de 1 leu.

La finele lunii septembrie, FP avea un activ net de 13,936 miliarde lei, fata de 14,322 miliarde lei in luna august. La finele lunii august, valoarea activului net era de 1,041 lei/actiune.

In prezent, FP are un capital social de 13,77 miliarde de lei, detinut de 4.437 de actionari. Cel mai mare actionar este Ministerul Finantelor, cu 44,7% din capital.

Fondul este administrat de firma americana Franklin Templeton.

Actiunile FP se vand, in prezent, pe piata libera, urmand ca listarea la bursa sa aiba loc, cel mai probabil, in prima parte a anului viitor.