- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Fraudele de la sucursala din Deva a Broker Cluj depasesc 4 mil. lei

10 Feb, 18:19 • Redactia DailyBusiness
Cele peste 80 de persoane care au depus pana in prezent plangeri penale impotriva Adrianei Constantin, directoarea sucursalei din Deva a Broker Cluj, au reclamat un prejudiciu de peste 4 milioane lei (940.000 euro), potrivit Politiei din Hunedoara.
Fraudele de la sucursala din Deva a Broker Cluj depasesc 4 mil. lei

„Directorul sucursalei din Deva a incasat in perioada 2005 – decembrie 2008 de la mai multe persoane fizice si juridice sume de bani ce urmau a fi folosite pentru efectuarea unor tranzactii la o Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa din Sibiu”, se arata in comunicatul Politiei.

Potrivit comunicatului, fostul angajat al Broker Cluj a eliberat documente fictive pentru sumele incasate (chitante), insusindu-si o parte din acestea, iar o alta parte a utilizat-o pentru efectuarea de tranzactii bursiere in nume propriu.

Pe parcursul perioadei, pentru inducerea in eroare a persoanelor care au depus sumele de bani pentru tranzactionare de actiuni, cea in cauza le-a eliberat acestora portofolii client, care contineau date fictive prin care se atesta calitatea de actionar al acestor persoane la societatile comerciale listate la bursa, precizeaza Politia Hunedoara.

Politistii au ridicat inscrisuri in vederea expertizarii de la sediul firmei din Cluj si de la sediul filialei din Deva si au audiat mai multe persoane.

Directoarea Adriana Constantin este cercetata pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune si delapidare, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara si a primit interdictia de a parasi localitatea fara acordul organelor de cercetare penala.