- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

iFond Financial Romania isi face miercuri debutul la BVB

21 Sep, 11:26 • razvan.codorean
Unitatile de fond emise de iFond Financial Romania vor fi tranzactionate incepand de miercuri la Bursa de Valori Bucuresti.Titlurile iFond vor fi disponibile in sectorul OPC (Organisme de Plasament Colectiv), Categoria Unitati de Fond.
iFond Financial Romania isi face miercuri debutul la BVB

iFond Financial Romania, administrat de Intercapital Investment Management, este primul fond cu active in Fondul Proprietatea.

Listarea iFond Financial Romania la BVB vine dupa ce oferta publica initiala (IPO), derulata intre 22 iulie si 11 august, a strans peste 8,1 milioane de lei de la investitori, subscrierile fiind de 4 ori mai mari fata de nivelul vizat. Expertii au declarat ca oferta IFond Financial a fost cel mai de succes IPO de la oferta Transgaz din 2007, subscris de peste 28 de ori.

A fost anuntat si prima valoare a activului net unitar al fondului, calculata pentru data de 31 august 2010, de 197,49 lei. Valoarea de vanzare a fost de 202 lei (din care un comision de distributie de 2 lei).

Scaderea de 2,2% a valorii titlului „este doar efectul comisioanelor aferente realizarii investitiilor initiale ale fondului, de cheltuielile curente ale fondului si de evolutia usor descendenta a pietei de capital (indicele BET a pierdut 3,1% de la data emisiunii fondului, 20 august 2010, pana la sfarsitul lunii august)”, a declarat Razvan Pasol, director general al Intercapital Invest.

Administratorii fondului au declarat ca vor sa investeasca 50% din active in actiuni emise de Fondul Proprietatea, in titluri ale SIF (20% din active), ale Bursei de Valori Bucuresti si Sibex (15%), actiuni ale bancilor (10%) si in titluri ale altor emitenti din sectorul financiar (5%).