- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Impact: Terenurile si apartamentele nu vor scadea cu 70-80%, precum Bursa

06 Nov, 12:52 • traian.badulescu
Aprecierea spectaculoasa, de peste 14% a actiunilor Impact, contrara tendintei generale de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost explicata de reprezentantii companiei prin momentul bun de cumparare a titlurilor, dar si prin nivelul de scadere diferit al pietei imobiliare in raport cu cea bursiera.
Impact: Terenurile si apartamentele nu vor scadea cu 70-80%, precum Bursa

„Poate, avand in vedere asset-urile companiei care au fost evaluate in primavara la peste 400 milioane euro, cei care au socotit ca valoarea bursiera de azi a Impact este de doar 15 milioane euro, au decis ca e un bun moment sa cumpere”, a explicat pentru DailyBusiness.ro Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

O alta explicatie a aprecierii actiunilor Impact, mentionata de presedintele companiei, este legata de nivelul diferit de scadere inregistrat de piata imobiliara si cea bursiera.

„Oricat va scadea piata imobiliara, terenurile si apartamentele nu vor scadea cu 70-80% asa cum a scazut piata bursiera!”, a precizat Dan Ioan Popp.

De asemenea, un alti motiv al cresterii spectaculoase a actiunilor proprii este, in opinia presedintelui Impact, studierea atenta a proiectelor anuntate de companie.

„Si, cine stie, poate au studiat mai cu atentie proiectele companiei anuntate in presa si au decis in consecinta”, a completat Dan Ioan Popp.

El a adaugat ca au mai fost zile sau chiar perioade cand actiunile companiei au avut o evolutie inversa fata de tendinta pietei (mergand in jos cand altii mergeau in sus sau viceversa).

„Piata, mai ales in ultimele 3-6 luni, are comportamente irationale. Noi, cei de la Impact, ne vedem de treaba si dezvoltam proiecte complexe si de durata pe terenurile mari pe care le avem in Bucuresti si provincie”, a conchis presedintele Impact.

Actiunile Impact si-au accelerat avansul la 14,79%, pana la 0,0326 lei, dupa primele doua ore de tranzactionare de la BVB, in vreme ce restul pietei si-a adancit pierderile.

Indicele BET-C a coborat cu 2,77% dupa primele doua ore de tranzactionare, fata de debutul sedintei, cand se depreciase cu pana la 2%.