- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Imuni la FP: Investitorii nu au reactionat la deciziile privind listarea Fondului la bursa

07 Sep, 11:21 • razvan.codorean
Investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti au primit cu destula rezerva deciziile luate de actionarii Fondului Proprietatea, cea mai importanta fiind cea privind listarea la bursa. Piata a deschis pe volume reduse, in ton cu evolutia negativa din pietele internationale.
Imuni la FP: Investitorii nu au reactionat la deciziile privind listarea Fondului la bursa

Prima jumatate de ora de tranzactionare a adus un volum destul de redus de actiuni tranzactionate, cele mai multe fiind realizate cu titlurile SIF-urilor, Banca Transilvania si BVB.

In jurul orei 11, toti indicii Bursei de Valori Bucuresti marcau scaderi, in ton cu evolutia pietelor europene.

Astfel, indicele BET-FI al SIF-urilor marca cel mai mare declin, de 1,72%, indicele principal BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate,
scadea cu 0.6%, ROTX marca o contractie de 0.64%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, un declin de 0,89%, iar indicele sectorial pentru energie si utilitati BET-NG marca o depreciere de 1,1%.

Potrivit expertilor, evolutia pietei de la Bucuresti este influentata mai mult de situtia din pietele internationale decat de efectele deciziilor luate luni de actionarii Fondului Proprietatea.

Astfel, dupa scaderea de 0.8% marcata de piata japoneza, Bursa de la Paris a deschis, marti, in scadere cu 0,42%, iar Bursa de la Frankfurt marca un declin de 0,29%.