- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Indicii Bursei au recuperat marti o parte din pierderile de luni

31 May, 22:24 • Redactia DailyBusiness
Cotatiile actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au crescut cu 0,33% per ansamblu in sedinta de marti, recuperand astfel o parte din scaderile de luni, in timp ce sectorul SIF-urilor a avut cel mai mare avans, de peste 2% in medie.
Indicii Bursei au recuperat marti o parte din pierderile de luni

„Astazi (marti-n.r.) indicii BVB au recuperat dupa scaderile usoare inregistrate ieri, pe finalul sedintei observandu-se o presiune mai ridicata la cumparare. Pe Societatile de Investitii Financiare cresterile au fost cele mai importante, indicele BET-FI apreciindu-se cu 2,27%”, a declarat Sergiu Maznic, broker la Intercapital Invest.

El a explicat ca evolutia pozitiva a fost influentata si de cresterile de pe pietele externe, investitorii fiind in asteptarea unor stiri privind situatia Greciei.

Continuarea miscarea ascendente de astazi, pe un volum peste media din ultima perioada, constituie o confirmare a trendului ascendent inceput saptamana trecuta, a mai spus Maznic.

„In acest context imi mentin recomandarea de cumparare pe termen lung pe actiunile lichide ale companiilor cu rezultate financiare solide”, a conchis brokerul Intercapital Invest.