- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Investitorii au subscris luni de 15 ori mai multe actiuni Teraplast decat saptamana trecuta

15 Apr, 00:02 • Redactia DailyBusiness
Investitorii au subscris luni circa 12,11 milioane de actiuni Teraplast, in cadrul ofertei publice initiale (IPO), de aproape 15 ori mai multe fata de prima saptamana de derulare a ofertei companiei.
Investitorii au subscris luni de 15 ori mai multe actiuni Teraplast decat saptamana trecuta

„Oferta Teraplast a fost subscrisa in proportie de 26,04% pana luni inclusiv. Majoritatea, respectiv 12,59 milioane de actiuni, au fost subscrise la pretul minim, de 1 leu/titlu”, a declarat luni pentru DailyBusiness Adrian Barbulescu, director adjunct operatiuni la SSIF Prime Transaction.

In prima saptamana de derulare a IPO Teraplast, investitorii au subcris doar 1,65% din actiunile ofertei, respectiv 818.000 actiuni.

Barbulescu estimeaza ca gradul de subscriere al ofertei nu va putea depasi nivelul de 200%, in conditiile ritmului actual de subscrire. „Ramane de vazut insa cum vor evolua subscrierile miercuri si joi”, a mentionat reprezentantul Prime Transaction. Joi este ultima zi de subscriere la oferta Teraplast.

Oferta Teraplast Bistrita cuprinde 49,6 milioane de actiuni, la un pret cuprins intre 1 si 1,4 lei/actiune, si reprezinta 20% din capitalul social al companiei inainte de majorarea de capital.

Pretul final al actiunilor din oferta va fi stabilit in urma unor consultari ale conducerii Teraplast cu intermediarul listarii, Raiffeisen Capital&Investment. Daca oferta nu se va subscrie de cel putin 3 ori, pretul final va fi cel minim, de 1 leu/actiune.

Sumele atrase in urma ofertei vor fi utilizate pentru programul de investitii pentru perioada 2008-2013, care cuprinde si relocarea facilitatilor de productie si finantarea societatilor din grup prin majorari de capital.

Grupul Teraplast Bistrita a programat investitii de 66 de milioane de euro pana in 2013, pentru extinderea capacitatilor de productie, diversificarea portofoliului si optimizarea activitatilor.

Teraplast produce sisteme complete de canalizare interioara si exterioara, alimentare cu apa si incalzire, finisaje interioare si exterioare, profile pentru tamplarie PVC, ferestre si usi cu geam termopan si incalzire cu placi ceramice. Compania a fost infiintata in anul 1990, prin divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii din Bistrita.

Teraplast SA este controlata in proportie de 94% de 4 actionari, respectiv Dorel Goia, Emanoil Viciu, SIF Banat-Crisana si Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis).