- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Londra, New York si Hong-Kong, cele mai puternice centre financiare ale lumii

20 Sep, 12:58 • razvan.codorean
Londra si New York sunt cele mai importante centre financiare din lume, arata un studiu publicat de centrul britanic de consultanta Z/Yen Group. Specialistii remarca ascensiunea Hong Kong-ului dar si a oraselor Shanghai si Singapore.
Londra, New York si Hong-Kong, cele mai puternice centre financiare ale lumii

Potrivit studiului, la care au raspuns 1.876 de specialisti, intre primele doua clasate, Londra si New York, diferentele au fost sa fie foarte putine, criza niveland mare parte din conditiile mediului de business. Hong Kong-ul se situeaza pe locul al 3-lea, iar pe locul 4 s-a clasat Singapore.

‘Primele patru centre controleaza o mare parte din tranzactiile financiare (peste 70% din piata de actiuni) si au sanse puternice sa ramana importante piete financiare in viitor’, potrivit studiului realizat de Z/Yen Group.

‘Asia continua sa demonstreze o competitivitate crescuta’ cu orasele Shanghai, clasat in Top 10, si Seul, care intra in Top 25, afirma sursa citata.

Pe urmatoarele locuri in clasament, dupa Londra, New York, Hong Kong si Singapore, se situeaza Tokio, Shanghai, Chicago, Zurich, Geneva si Sydney.

Studiul arata, pe de alta parte, ca pietele cu cel mai mare potential de crestere in urmatorii ani sunt cele din Shenzhen, Shanghai, Singapore, Seul si Beijing.

Studiul mai arata ca, de la debutul crizei financiare, centrele financiare ‘offshore’, precum insulele Cayman sau Malta, au pierdut teren, la fel ca si emiratul Dubai.