- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Minim 10% din Romtelecom se indreapta spre bursele externe in a doua parte a anului

27 Feb, 17:16 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a aprobat, miercuri, finalizarea privatizarii Romtelecom, prin listare la bursa a cel putin 10% din actiuni, operatiune ce urmeaza sa fie efectuata incepand cu a doua jumatate a anului.
Minim 10% din Romtelecom se indreapta spre bursele externe in a doua parte a anului

„Ne dorim ca, in toamna, sa finalizam cu succes o procedura de listare la bursa”, a anuntat miercuri Karoly Borbely, ministrul comunicatiilor.

Acesta a precizat ca vor fi luate in considerare bursele externe, pentru ca acestea vor indica exact care este valoarea Romtelecom si pot atrage atentia investitorilor asupra mediului de afaceri din Romania, dar nu exclude nici listarea la bursa de la Bucuresti.

Pentru inceput, autoritatile romane intentioneaza sa vanda 10% din actiunile detinute de stat, dar procentul poate creste in urma discutiilor cu compania de consultanta. Statul roman detine 45,99% din titlurile operatorului de telefonie, pachet evaluat la 1 miliard de euro, iar grupul OTE are o participatie de 54,01%.

„Nu am spus ca o sa vindem tot. Procentele cu care vom iesi pe bursa o sa le stabilim in urma discutiilor cu consultantul”, a precizat Karoly Borbely.

Potrivit ministrului comunicatiilor, procedura de selectare a consultantului va fi reluata joi si va dura doua luni, iar pregatirea companiei Romtelecom de catre consultant va dura sase luni.