- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

MT cauta intermediari pentru listarea aeroporturilor din Constanta si Timisoara

05 Aug, 11:39 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Transporturilor (MT) va organiza licitatii in vederea selectarii casei de brokeraj ce va intermedia listarea unor pachete de 5% din actiunile aeroporturilor Kogalniceanu (Constanta) si Traian Vuia (Timisoara), potrivit unui anunt transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
MT cauta intermediari pentru listarea aeroporturilor din Constanta si Timisoara

In vederea listarii la cota BVB, societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) selectata in urma licitatiei va trebui sa pregateasca, sa promoveze si sa intermedieze ofertele publice secundare de vanzare de actiuni detinute de minister la cele doua aeroporturi.

Societatea Nationala Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta are un capital social de 1,15 milioane lei, divizat in 115.000 actiuni. Data limita pentru depunerea de oferta in cazul acestei societati este de 25 august, urmand ca ofertele sa fie deschise in data de 27 august.

Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia are un capital social de 1,6 milioane lei, divizat in 160.000 actiuni. Data limita pentru depunerea de oferte in cazul acestei societati este de 1 septembrie, urmand ca ofertele sa fie deschise in data de 3 septembrie.

De asemenea, MT a desfasurat in prima parte a acestui an o licitatie in vederea selectarii intermediarului pentru listarea unui pachet de 5% din actiunile Aeroportului International Henri Coanda Otopeni. La inceputul lunii iunie, Comisia de selectie din Ministerul Transporturilor a desemnat brokerul BT Securities ca intermediar pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de 5% din capitalul social al aeroportului din Otopeni.

Pe langa societatile mentionate, pe lista companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor care vor fi listate la Bursa, se mai afla Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, Administratia Canalelor Navigabile Constanta, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Porturilor Dunarii Maritime si Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de BVB va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.