- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Noile actiuni SIF 3 intra luni la tranzactionare la BVB

07 Jul, 09:00 • Redactia DailyBusiness
Pachetul de 546 milioane noi actiuni SIF Transilvania (SIF 3), emise in urma majorarii de capital vor intra de luni, la tranzactionare, la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile au fost blocate din 21 iulie 2007.
Noile actiuni SIF 3 intra luni la tranzactionare la BVB

Arbitrul pietei de capital a hotarat in 2 iulie deblocarea de la tranzactionare a pachetului de actiuni SIF3, care fusese blocat in urma litigiului cu Cocor, unul dintre actionarii minoritari ai societatii de investitii.

Cocor a anuntat insa ca va cere CNVM sa revina asupra deciziei, sustinand ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 24 iunie, ce a vizat deblocarea actiunilor, nu este suficienta pentru deblocarea pachetului de actiuni SIF3.

Cocor mentioneaza ca majorarea de capital face inca obiectul contestarii in contencios administrativ si este pe rol in proces cu unul dintre actionari, Stoica Daniel.

Cocor sustine ca, in conditiile actualei decizii a CNVM, din 7 iulie se vor tranzactiona pe BVB atat actiunile SIF3 din emisiunea initiala, cat si cele din majorarea de capital, care in opinia Cocor sunt „lovite de nulitate absoluta” si au profiluri de risc diferite.