- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

O firma care a lucrat la noul stadion al CFR Cluj da clubul in judecata pentru o datorie de 1,4 mil. euro

14 Nov, 13:40 • traian.badulescu
Transilvania Constructii va actiona in instanta societatea "Fotbal Club CFR 1907" pentru un debit restant in valoare de 5,33 mil. lei (1,4 mil. euro), a declarat pentru DailyBusiness.ro Mircea Timofte, presedintele companiei de constructii.
O firma care a lucrat la noul stadion al CFR Cluj da clubul in judecata pentru o datorie de 1,4 mil. euro

„Vom declansa o actiune in instanta, pe procedura rapida, pentru ca sunt debite certe, facturi si situatii de plata acceptate. Speram sa obtinem o sentinta executorie pentru a putea incasa debitul”, a precizat Timofte.

Debitul restant reprezinta lucrari de constructii montaj la structura si arhitectura tribunei a II-a stadion CFR, potrivit datelor companiei transmise vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Repliere in fata crizei – 10% din angajati vor fi disponibilizati

„Realizam o politica de reducere a costurilor, in vederea castigarii unor licitatii importante. Incepem sa strangem cureaua”, a spus Timofte.

El a precizat ca politica de reducere a costurilor va viza negocieri mai stranse cu furnizorii, dar si cu subantreprenorii, care vor fi platiti mai putin, pe fondul reducerii volumului de munca.

In ceea ce priveste angajatii, presedintele Transilvania Constructii a mentionat ca acestora li se aplica niste teste teoretice si probe de lucru.

„In prima faza ii vom disponibiliza pe cei care nu corespund”, a precizat Timofte, estimand ca in aceasta etapa vor fi disponibilizati circa 10% dintre angajati.

Transilvania Constructii are in prezent 350 de angajati, conform lui Mircea Timofte.

Profitul net al Transilvania Constructii (COTR) a scazut cu 43% in primele 9 luni din acest an, pana la 5,42 mil. lei (1,49 mil. euro), fata de aceeasi perioada din 2007, iar cifra de afaceri in scazut cu 2,7%, la 50,33 milioane lei (13,83 milioane euro).
Actiunile firmei au intrat din 11 iulie la cota Bursei, dupa transferul de pe piata Rasdaq. Transilvania Constructii Cluj are un capital social de 16,79 milioane lei, divizat in 508.881 actiuni, cu o valoare nominala de 33 lei.

Actionarii principali ai companiei sunt Gabriela Timofte, care controleaza 29,44% din capitalul social, Mircea Timofte, cu 29,08%, SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 18,42%, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 4,42% din actiuni.

Compania are o valoare de piata de 28,2 milioane lei (7,4 milioane euro), potrivit cotatiei de 55,5 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 13 noiembrie.