- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Oferta publica de actiuni Pomponio Alba Iulia va fi lansata pe 9 mai

25 Apr, 15:20 • Redactia DailyBusiness
Oferta publica primara de vanzare de actiuni a companiei de materiale de constructii Pomponio Alba Iulia va fi lansata pe 9 mai, urmand ca perioada de subscriptie sa aiba loc pana pe 22 mai. Pomponio vizeaza listarea la Categoria a II-a a Bursa de Valori Bucuresti.
Oferta publica de actiuni Pomponio Alba Iulia va fi lansata pe 9 mai

Compania, specializata in productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si dezvoltare imobiliara, va lansa spre subscriere, prin intermediul EFG Eurobank Securities, 14,6 milioane de actiuni rezultate dintr-o majorare a capitalului social, reprezentand 25% din noul capital. Oferta are o valoare de 47,5 milioane lei (13,4 mil.euro).

Titlurile pot fi cumparate de investitori la pretul de 3,25 lei/unitate, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 0,1 lei. Titlurile vor avea atasate 14,6 milioane de drepturi de alocare, care vor putea fi tranzactionate la bursa pana la introducerea la transfer a actiunilor.

Oferta va fi incheiata cu succes daca, la data inchiderii acesteia actiunile s-au subscris in totalitate.

Oferta publica primara de vanzare de actiuni a companiei de materiale de constructii Pomponio Alba Iulia a fost amanata la cererea EFG Eurobank Securities, din cauza conditiilor nefavorabile din piata de capital.

Compania Pomponio a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 92,7 milioane de lei (27,7 milioane de euro) si un profit 11,7 milioane de lei (3,5 milioane euro), de trei ori mai mare decat cel din anul anterior.