Economie

Profitul Broker a batut deja bugetul

16 Nov, 10:50 • Redactia DailyBusiness
Broker Cluj, singura societate de brokeraj listata la Bursa de Valori, a inregistrat in primele zece luni ale anului un profit brut de 17,83 mil. lei (5,03 mil. euro), cu 18,6% mai mare decat profitul bugetat pentru finalul acestui an, de 15 mil. lei (4,3 mil. euro).
Profitul Broker a batut deja bugetul

In luna octombrie, Broker a obtinut un profit net de 4,64 mil. lei (1,3 mil. euro).

Valoarea activului net al companiei a crescut in luna octombrie cu aproximativ 5%, pana la 78,5 mil. lei (22,3 mil. euro), in conditiile in care valoarea portofoliului de actiuni al companiei s-a majorat in octombrie cu 11,5%, de la 60 mil. lei (17 mil. euro) la 66,9 mil. lei (19 mil. euro).

Valoarea activului net unitar al Broker a atins la finele lunii octombrie 0,719 lei/actiune, fata de 0,685 lei/actiune.

Cresterea valorii activului Broker a fost determinata de evolutiile foarte bune ale unora din actiunile cu o pondere importanta in portofoliul societatii. Printre acestea se numara actiunile companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti, la care Broker detine peste 2% din capitalul social, care au crescut in octombrie cu 21%, si titlurile producatorului de componente auto Compa Sibiu, care s-au apreciat cu 26%.

Broker detine participatii la 70 de societati, din care la cinci companii are participatii semnificative cuprinse intre 5% si 33%, iar la restul are pachete mai mici de 5%. In afara de Biofarm si Compa, Broker mai detine pachete importante de actiuni la producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau si la producatorul de textile Siretul Pascani.

Compania este activa si pe Bursa din Sibiu, unde avea la sfarsitul lunii octombrie 11.733 de pozitii deschise, fata de 8.327 la finele lui septembrie.

Broker Cluj a raportat in primele noua luni un profit net de 11,41 mil. lei (3,24 mil. euro), cu 15% mai mare decat profitul net obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise Bursei de Valori. Cifra de afaceri a companiei in primele noua luni ale anului a fost de 9,27 mil. lei (2,6 mil. euro), cu 48% mai mare decat in aceesi perioada a anului trecut.

Broker Cluj este a treia societate de brokeraj de la Bursa din punct de vedere al valorii tranzactiilor intermediate in primele zece luni ale anului, cu un rulaj de 879,9 mil. lei (248 mil. euro) realizat atat pe Bursa cat si pe piata RASDAQ. La inceputul anului, Broker a lansat si un serviciu de tranzactionare forward (la termen) pe cursul de schimb.

Compania are un capital social de 54,61 mil. lei (15,6 mil. lei). La Bursa, actiunile Broker au inchis sedinta de tranzactionare de miercuri la pretul de 1,69 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 52,7 mil. euro.