- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

SIF Banat-Crisana a subscris 2,9% din actiunile emise de Teraplast

25 Apr, 07:41 • Redactia DailyBusiness
Societatea de investitii financiare SIF Banat-Crisana (SIF1)a subscris actiuni in valoare totala de 1,44 milioane lei (408.000 euro), in cadrul ofertei publice initiale (IPO) derulate de Teraplast Bistrita.
SIF Banat-Crisana a subscris 2,9% din actiunile emise de Teraplast

SIF Banat-Crisana a subscris actiunile la un pret de 1 leu/titlu. SIF 1 este unul dintre actionarii principali ai Teraplast Bistrita, iar inaintea ofertei publice detinea 13,08% din capitalul companiei.

Oferta publica initiala a procesatorului de PVC Teraplast Bistrita a atras 56,04 milioane lei (15,9 mil.euro), dupa ce investitorii au suprasubscris cu 3,7% cele 49,6 milioane titluri emise. Teraplast a ratat admiterea la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, pentru ca doar 421 de investitori au cumparat actiunile producatorului de PVC la oferta publica initiala.

Oferta publica initiala s-a desfasurat in perioada 7-17 aprilie, avand ca scop admiterea la tranzactionare a titlurilor Teraplast la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Teraplast a oferit spre subscriere 49,6 milioane actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al companiei inaintea majorarii.

Dorel Goia era principalul actionar al Teraplast inaintea ofertei publice, cu o detinere de 39,36% din actiuni, in timp ce directorul general, Emanoil Viciu, controla 24,53% din companie. SIF Banat-Crisana (SIF1) avea o participatie de 13,08%, iar Marley Magyarorszag – sucursala din Ungaria a celui mai mare producator mondial de instalatii, compania franceza Aliaxis – detinea 9,22% din actiunile Teraplast.