- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Taher da afara 500 de angajati de la Electroputere

10 Aug, 17:47 • Redactia DailyBusiness
Electroputere Craiova, al carei presedinte este Fathi Taher (foto), concediaza 500 de salariati, conform planului general de restructurare a societatii aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor din 27 aprilie 2009, a anuntat luni compania.
Taher da afara 500 de angajati de la Electroputere

„In acest sens, incepand cu 11 august 2009, vor fi disponibilizati 400 de salariati, cu respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca (acordarea de plati compensatorii), urmand ca
incepand cu 1 septembrie 2009, sa fie disponibilizati si ceilalti 100 de salariati”, se precizeaza in comunicatul Electroputere transmis Bursei.

Reprezentantii companiei craiovene au mentionat ca planul general de masuri vizeaza in principal gajarea, inchirierea, desfiintarea unora dintre unitatile societatii (sectii, fabrici, alte unitati productive), structura de personal si/sau masuri privind personalul, constituirea unor unitati comerciale noi.

Compania are in prezent un capital social de 33,76 milioane lei, divizat in circa 337,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

Compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit anul trecut 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In urma majorarii de capital, firma saudita a ajuns sa detina 86,28% din capitalul Electroputere.

Electroputere are o capitalizare de 47,26 milioane lei (11,23 milioane euro), conform cotatiei de 0,14 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de luni.