- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Tender va reinvesti banii de pe Atlas Gip in tara si strainatate

16 Jul, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Ovidiu Tender a incasat in total 60,73 milioane lei (16,87 milioane euro) de la compania americana Weatherford International pentru 86% din Atlas Gip Ploiesti, pe care intentioneaza sa ii reinvesteasca in totalitate, a anuntat miercuri omul de afaceri roman.
Tender va reinvesti banii de pe Atlas Gip in tara si strainatate

Potrivit informatiilor transmise miercuri de catre companie pietei Rasdaq pana la ora 16:00, omul de afaceri Ovidiu Tender vanduse marti un pachet de 599.425 actiuni Atlas Gip, pentru suma totala de 49,73 milioane lei (13,8 milioane euro).

Diferenta pana la 16,87 mil. euro provine din actiuni Atlas Gip vandute de catre Vulcan SA, o alta companie detinuta de Tender.

„Vom folosi acesti bani numai pentru investitii, fie in afaceri existente, fie in afaceri noi, in tara si in strainatate. Avem in proiect sa cumparam o fabrica in Slovenia si o fabrica in Ungaria, care au activitati complementare grupului energetic”, a declarat Ovidiu Tender, citat de NewsIn.

Weatherford International Eastern Europe SRL a cumparat miercuri un pachet de 595.120 de actiuni Atlas Gip (ATGJ), reprezentand detinerea de 70% a firmei Tender SA, la pretul de 83 lei/actiune, potrivit unui contract semnat in prealabil.

Totodata, si Vulcan Bucuresti si-a vandut participatia de 14,49% din Atlas Gip companiei americane, dupa ce saptamana trecuta o cumparase de la SIF Muntenia (SIF4), pentru 8,01 milioane lei.

Tender a mai vandut o serie de actiuni Atlas Gip pe care le detinea ca persoana fizica.

Weatherford International Eastern Europe SRL a ajuns sa controleze in urma celor trei tranzactii negociate (deal) incheiate in sedinta de miercuri a pietei Rasdaq circa 86% din Atlas Gip.

In total, miercuri au fost schimbate pe piata deal 731.640 de titluri Atlas Gip, la pretul de 83 lei/actiune, in crestere cu 5,20% fata de cotatia de inchidere a sedintei precedente.

Vulcan Bucuresti este controlata in proportie de 73,24% de grupul energetic Tender si este listata la categoria de baza a pietei Rasdaq. Vulcan are o valoare de piata de 58,81 milioane lei (16,34 milioane euro), aferenta cotatiei de 2,10 lei, stabilita in sedinta de marti.

Atlas Gip are o experienta de peste 50 de ani in domeniul prestarilor de servicii pentru companii de foraj si extractie in industria petroliera.