- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

TinaR vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti

15 Apr, 15:36 • Redactia DailyBusiness
Retailul si producatorul de imbracaminte TinaR a semnat un contract de consultanta cu casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare, in vederea listarii la Bursa a unui pachet de 25% din actiuni, a anuntat compania.
TinaR vrea sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti

„In perioada urmatoare se vor demara procedurile specifice ofertei publice de actiuni, printre care redactarea prospectului de oferta, autorizarea precum si activitatea de book-building”, a declarat Rares Jianu, director general al societatii.

„Se are in vedere ca in toamna acestui an, sau cel tarziu la inceputul anului viitor, TinaR sa vina pe piata de capital, tinta fiind categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB)”, a mai spus Rares Jianu.

Pretul la care vor fi tranzactionate actiunile TinaR va rezulta din consultarile care vor avea loc cu potentialii investitori, in cadrul procesului de book building, potrivit lui Daniel Tepes, membru in Consiliul de Administratie al HTI Valori Mobiliare.

Procesul de book building reprezinta analiza unei companii care vrea sa deruleze oferta publica initiala, in vederea stabilirii valorii acesteia si, inclusiv, a pretului unei actiuni.

„TinaR va deveni societate deschisa pentru a avea acces la capitalul necesar dezvoltarii la nivelul atins de companii similare din tarile vecine. Scopul principal va fi dublarea numarului de magazine in 6 luni de la listare”, a precizat Daniel Tepes.

Tina R a estimat afaceri de 7 milioane euro pentru acest an si un buget de investitii de 1 milion euro care se va concretiza in deschiderea a 10 noi magazine de imbracaminte.

Actionariatul este compus din Rares Jianu si Iulia Stoica, fondatorii afacerii, care detin impreuna un pachet de 76% din actiuni prin intermediul societatii TinaR Retail, restul de 24% din actiuni fiind impartit de 7 persoane fizice.