- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Titlurile Petrom au potential: Expertii estimeaza aprecierea actiunilor

17 Sep, 14:47 • razvan.codorean
Expertii de la compania de brokeraj Tradeville estimeaza ca preturile actiunilor Petrom (SNP), listate la Bursa de Valori Bucuresti pot creste de la 0,34 lei spre 0,38 de lei.
Titlurile Petrom au potential: Expertii estimeaza aprecierea actiunilor

”Folosind metoda multiplilor estimam pretul tinta al actiunii Petrom in coridorul 0.327 – 0.398 lei, rezultatul obtinut prin aceasta metoda confirmand ca actiunea are in continuare potential de crestere”, afirma expertii.

Estimarea Tradeville a fost construita pornind de la o serie de factori principali care afecteaza evolutia afacerilor companiei: marjele de rafinare, pretul titeiului pe bursele internationale si cursul de schimb euro/leu si usd/leu.
[img=874][/img]

‘Chiar daca Petrom face parte din categoria companiilor speculative, iar explorarea si comercializarea petrolului implica riscuri ridicate din cauza fluctuatilor pretului petrolului, precum si a incertitudinii privind rezervele de petrol, expertii spun ca nu putem plasa actiunea SNP in aceeasi categorie (speculative)’, afirma analistii.

In calculul estimarii pretului Petrom, Tradeville a luat in calcul un declin economic de 2% in acest an, o usoara revenire pe crestere a PIB-ului in anul urmator si o crestere mai consistenta a economiei in 2012, cu valori cuprinse intre 2% si 4%.

Rezultatul analizei, pe care o puteti parcurge detailat in materialul atasat acestei stiri, arata ca ” titlul poate considerat mai degraba defensiv, rezistand atat la variatiile negative ale pietei (SNP a pierdut 61% in 2008 in timp ce indicele BET a scazut cu aproape 70%) cat si in perioadele de crestere (de la inceputul anului cotatia are un avans de 23% fata de BET). (..) In acest context am folosit fluxul de numerar operational, pretul tinta obtinut (0.44 lei/actiune) aratand in continuare potential de crestere pentru Petrom”.

Titlurile SNP se tranzactionau, vineri, la Bursa de Valori Bucuresti, la un pret de 0,34 lei. Pana la ora 14.30, au fost realizate 35 de tranzactii, ce au inclus 197.500 actiuni.

Pretul minim al ultimilor 52 de saptamani pentru titlurile Petrom a fost de 0.2460 lei, in timp ce maximul a fost de 0,3660 lei.