- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Tradeville: Actiunile BRD pot creste de la 12 la 12,3 lei pana la sfarsitul anului

16 Sep, 16:13 • razvan.codorean
Expertii agentiei de brokeraj Tradeville estimeaza ca pretul de piata al actiunilor BRD este usor subevaluat, astfel ca, pentru sfarsitul anului, acestea pot atinge un pret tinta de 12,3 lei. In prezent, ele valoreaza 12 lei.
Tradeville: Actiunile BRD pot creste de la 12 la 12,3 lei pana la sfarsitul anului

Expertii se bazeaza pe faptul ca ”performantele economice si financiare ale BRD in semestrul intai al anului au fost satisfacatoare si dovedesc o buna adaptare la contextul economic, caracterizat printr-o cerere redusa de produse bancare si, in special, de credite”.

Asta dupa ce ”activitatea BRD in ultimul an a fost influentata in mare masura de criza financiara internationala, desi impactul acesteia s-a manifestat indirect”.

In aceste conditii, ”pretul titlurilor BRD s-a miscat mai amplu decat piata si in directie contrara, lucru reflectat atat de evolutia sa fata de indicele BET-C, de la inceputul anului ecartul fiind de 20,8%, cat si de evolutia fata de indicele BET, din componenta caruia face parte, in aceeasi perioada variatia fiind 20,2%”, se mai precizeaza in analiza Tradeville.
[img=870][/img]

”Consideram ca pretul de piata este usor subevaluat, in conditiile obtinerii unui pret tinta de 12,3 lei/actiune pentru sfarsitul anului 2010, pe baza metodei comparatiilor de piata cu utilizarea P/BV drept multiplu”, afirma expertii de la Tradeville.

Potrivit datelor de pe siteul Bursei de Valori Bucuresti, actiunile BRD se tranzactionau joi dupa-amiaza la pretul de 12 lei/actiune. Joi, pana la ora 16, au fost efectuate 122 de tranzactii cu titlurile BRD.

Mai multe detalii puteti citi in materialul atasat acestei stiri.