- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Transilvania Constructii: proiect rezidential de 2 mil. euro in centrul Clujului

11 Jul, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Transilvania Constructii intentioneaza sa dezvolte un imobil de locuinte in zona centrala a orasului Cluj-Napoca, proiect estimat la 6-8 milioane lei (circa 2 mil. euro), a anuntat vineri Gabriela Timofte, vicepresintele Consiliului de Administratie (CA) al companiei de constructii.
Transilvania Constructii: proiect rezidential de 2 mil. euro in centrul Clujului

Imobilul va fi construit pe un teren de 4.200 mp si va include 130 de apartamente. Lucrarile de executie vor fi demarate in acest an si urmeaza sa fie finalizate in cursul lui 2009, potrivit lui Timofte.

Compania detine cel mai mare parc logistic privat din Cluj, denumit Transilvania. Un alt proiect vizeaza construirea unui depozit in incinta acestuia, pe o suprafata desfasurata de aproximativ 3.500 mp. Valoarea investitiei in acest depozit se ridica la circa 3 milioane lei (circa 840.000 euro), potrivit estimarilor vicepresedintelui CA.

Pentru sustinerea acestor investitii, compania va folosi resurse proprii si fonduri atrase in urma operatiunii de majorare de capital.

Compania ar putea atrage, prin intermediul acestei operatiuni, suma de circa 6,6 milioane lei, iar capitalul social al Transilvania Constructii urmeaza sa creasca cu circa 40%, la 23,4 milioane lei.

Printre clientii celui mai mare parc logistic privat din Cluj-Napoca se numara companii ca Danone, Profi, firma de logistica Schenker, societati din Italia care produc cabluri si fibra optica precum si furnizori ai producatorului american de echipamente pentru constructii Caterpillar.

In prezent, compania are in executie un ansamblu de locuinte colective format din 26 de blocuri (S+P+3E), cu aproximativ 271 de apartamente, in valoare de 50 milioane lei ( circa 14 milioane euro).

Un alt proiect al companiei se refera la modernizarea stadionului CFR, cu o capacitate de 25.000 locuri, in valoare de 12 milioane lei (circa 3,4 milioane euro).

De altfel, Transilvania Constructii a sponsorizat echipa de fotbal CFR Cluj anul trecut cu 30 milioane lei (circa 9 milioane euro), potrivit Gabrielei Timofte.

Transilvania Constructii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 68 milioane lei (20,4 milioane euro), de 5 ori mai mare fata de nivelul din 2006.

Anul trecut, compania a raportat un profit net de 8 milioane lei (2,4 milioane euro), de 16 ori mai mare fata de nivelul inregistrat in anul precedent.

Actiunile Transilvania Constructii (COTR) au avansat vineri la cota a 2-a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce au fost tranzactionate pe piata Rasdaq timp de aproape 11 ani.

Compania este controlata de sotii Gabriela si Mircea Timofte, care detin impreuna circa 60% din capitalul social, in vreme ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are o participatie de 18,42%, potrivit raportarilor din februarie 2008.