- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ventrust vrea sa aduca la Bursa doua companii prin IPO, in 2009

08 May, 12:02 • traian.badulescu
Societatea de investitii si servicii financiare (SSIF) Ventrust intentioneaza sa intermedieze listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a doua companii in prima parte a anului viitor, prin oferta publica initiala (IPO), a declarat pentru DailyBusiness Alexandru Farcas, presedintele societatii.
Ventrust vrea sa aduca la Bursa doua companii prin IPO, in 2009

Cele doua companii activeaza in domeniul alimentar si al pieselor auto, avand cifre de afaceri de 40 milioane euro, respectiv 20 milioane euro, potrivit lui Farcas.

Oficialul Ventrust a mai spus ca societatea activeaza de asemenea pe segmentul fuziunilor si achizitiilor al pietei de capital si ca anul acesta, va intermedia vanzarea pachetului majoritar a unei companii din domeniul farmaceutic, listata la Rasdaq.

Farcas nu a dorit sa mentioneze numele companiei, dar a estimat ca finalizarea tranzactiei va avea loc in ultimul trimestru al acestui an.

Totodata, Ventrust va intermedia vanzarea unui pachet minoritar, de 25% din capitalul unei societati imobiliare, prezente pe Rasdaq, in acest an, potrivit presedintelui societatii.

El a mai spus ca Ventrust are in plan transferarea a trei societati de pe piata Rasdaq la cota BVB, in 2008. Doua dintre acestea au ca obiect de activitate producerea materialelor de constructii, in vreme ce a treia este specializata in piese auto. Cele trei companii au cifre de afaceri cuprinse intre 13-14 milioane euro fiecare si sunt situate in Transilvania, a precizat Farcas.

Acesta a fost prezent joi la BVB, cu ocazia transferarii la cota Bursei, de pe Rasdaq, a societatii VES Sighisoara, operatiune intermediata de Ventrust.