- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Companiile care primesc forțe proaspete de ajutor! Ministerul Finanțelor a aprobat stimulente în valoare de 363 milioane de lei

07 Jun, 19:05 • Constantin Cristina
Noi companii primesc scheme de ajutor prin intermediul Ministerului Finanțelor care a aprobat stimulente în valoare de 363 milioane de lei.
Companiile care primesc forțe proaspete de ajutor! Ministerul Finanțelor a aprobat stimulente în valoare de 363 milioane de lei

Cinci companii au primit aprobare pentru schemele de ajutor de stat de 363 milioane de lei în luna aprilie și în luna mai, potrivit economedia.ro.

Citește și: Ministerul Economiei solicită realocarea unui buget de 1,7 miliarde de euro pentru sprijinirea companiilor mari care sunt afectate de prețurile colosale la energie

Companiile care primesc forțe proaspete de ajutor! Ministerul Finanțelor a aprobat stimulente în valoare de 363 milioane de lei

Această schemă de ajutor vizează companiile Holcim SA, Clean Tech International SRL, Euro Construct & Industrytechnik SRL, Trutzi și Antibiotice SA și presupune stimularea investițiilor cu impact major în economie, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

Așadar, societățile care au cereri de acord în așteptare sunt 595 Solutions SRL, Alpha Medical Invest SRL, a mai spus Ministerul Finanțelor.

Producătorul de ciment Holcim are aprobare din partea ministerului de 77,8 milioane de lei în luna aprilie 2023. Holcim este parte a grupului elveţian LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume. Compania înregistra în 2021 o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei, un profit net de 317 milioane lei și 781 de angajați, potrivit datelor publicate de Termene.ro. Datele financiare pentru 2022 nu sunt încă disponibile.

Ministerul Finanțelor, scheme de ajutor
Ministerul Finanțelor, scheme de ajutor

Producătorul român de medicamente generice Antibiotice SA a primit aprobare pentru 85 de milioane de lei, la care se vor mai adăuga și 115 milioane de lei din fonduri proprii. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 483 milioane de lei și un profit net de 38 de milioane de lei.

Producătorul de elemente de fier forjat din Suceava Trutzi primește 55,4 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor. Compania vrea să investească într-o nouă fabrică, așa că a primit un ajutor de stat de 55 milioane de lei.

Celelalte două companii care le-au fost aprobate ajutoare de stat sunt ceva mai necunoscute: Clean Tech International SRL și Euro Construct & Industrytechnik SRL (denumită anterior IBB Strassenbau SRL).

Clean Tech International SRL este o companie din Ciulnița care se ocupă de fabricarea produselor din carne, inclusiv din carne de pasare, înființată în 2009 și unde acționar principal este Saria International GMBH, o companie din Germania, furnizor de servicii și producător în domeniul agriculturii, energiei, pentru hrană pentru animale, industria alimentară, catering și farmaceutică, potrivit site-ului companiei. Platforma Termene.ro arată că Clean Tech International a obținut o cifră de afaceri de 65 milioane lei, un profit net de 14 milioane lei și 33 de angajați în 2021. Momentan nu sunt disponibile date pentru 2022.

De asemenea, nici despre Euro Construct & Industrytechnik, fosta IBB STRASSENBAU SRL, nu se știu prea multe. Compania a fost înființată în 2022 și se ocupă cu lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În 2022 firma avea o cifră de afaceri de 384.398 lei, un profit net de 282.224 lei și un angajat. Acționarul și administratorul firmei este Sanaucean Silvestru.

Alte articole: Munca remote nu este benefică pentru mediul de afaceri! În 2023, marile clădiri de birouri sunt goale, iar companiile renunță la spațiul de lucru