- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ABN Amro a introdus serviciul Business Banking pentru companiile mijlocii

12 Mar, 13:55 • adrian.mihaltianu
ABN Amro Bank a lansat serviciul online Business Banking, destinat firmelor mijlocii. Cu ajutorul noului produs, societatile isi pot gestiona activitatile bancare prin intermediul unui portal.
ABN Amro a introdus serviciul Business Banking pentru companiile mijlocii

„Romania este prima tara in care banca a lansat acest sistem comercial, in viitor urmand sa fie introdus si in alte tari”, a declarat Peter M. Weiss, country executive ABN Amro Romania.

Oferta de Business Banking include efectuarea de plati, incasari, linii de credit, depozite, finantarea ciclului comercial al companiilor, schimb valutar, imprumuturi, platforme bancare online si produse suplimentare, precum imprumuturile pentru investitii pe termen mediu sau lung.

„Platforma integrata este disponibila 24 de ore pe zi, oriunde in lume. Cu cat clientii vor face mai multe tranzactii prin intermediul acestui serviciu, cu atat pretul este mai mic pe tranzactie”, a spus Marco Bosma, head of business banking in Europa.

Clientii beneficiaza de un bancher care le gestioneaza afacerile si de un punct de contact pentru relatiile cu clientii, pentru toate nevoile lor bancare.

Peter M. Weiss a anuntat ca banca centrala olandeza si-a dat acordul, marti, pentru preluarea ABN Amro de catre un consortiu condus de Royal Bank of Scotland, din care mai fac parte Banca Santander si Fortis.

Acesta a mai spus ca banca se axeaza in continuare pe cresterea organica, nu pe achizitii sau preluari.

ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul alcatuit din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro urmeaza sa fie impartite intre cele trei banci, in functie de prioritatile strategice ale acestora.

ABN Amro Bank este pe piata romaneasca din noiembrie 1995 si isi desfasoara activitatea in 15 orase: Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.