- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Aegon Asigurari de Viata a vandut 300 de polite in cateva saptamani

31 Mar, 16:29 • adrian.mihaltianu
Aegon Asigurari de Viata a incheiat circa 300 de contracte de asigurari de viata, dupa ce a primit in decembrie 2008 autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Aegon Asigurari de Viata a vandut 300 de polite in cateva saptamani

„Am incheiat deja aproape 300 de contracte de asigurari, fiind operationali in piata de doar cateva saptamani”, a declarat marti Silvia Sirb (foto), CEO Aegon Asigurari de Viata, in cadrul lansarii oficiale a companiei.

Aceasta a mentionat ca 50% din politele incheiate sunt de tip unit-linked (cu componenta investitionala – n.r.), iar restul sunt asigurari garantate.

Silvia Sirb a precizat ca societatea nu pune foarte mare accent in acest an pe valoarea afacerilor si numarul asigurarilor incheiate, aceasta afacere fiind una pe termen lung.

Ea a adaugat ca prioritara in acest an este dezvoltarea parteneriatelor strategice cu brokerii de asigurari.

Aegon Asigurari de Viata dezvolta in prezent o retea complexa de canale de distributie pentru produsele si serviciile sale, care va avea 3 piloni de baza – brokeri, consultanti financiari si distributie bancara.

„Nu avem retea proprie de distributie pentru ca nu dorim s-o avem in acest moment. Intram pe o piata competitiva intr-o perioada foarte dificila”, a afirmat Silvia Sirb”, a precizat Sirb.

„Insa nu putem ignora faptul ca Romania are un potential de crestere enorm. In prezent, volumul primelor de asigurare de viata per capita este printre cele mai scazute din Europa Centrala si de Est”, a mai spus oficialul Aegon.

Sivia Sirb a aratat ca procentul asigurarilor de viata pe piata totala a asigurarilor este inca scazut, de doar 20,5%.

Compania estimeaza ca pana in 2014 sa ajunga unul din primii 5 jucatori de pe piata asigurarilor de viata din Romania.

Tinta de clienti ai companiei sunt persoanele fizice, cu varsta de pana la 45 de ani, cu studii superioare si venituri medii si peste medii.

Aegon Asigurari de Viata, cu sediul central la Cluj-Napoca, are in prezent peste 40 de angajati.